Bij zowel kouder als warmer weer kan melkpoeder er anders uitzien dan u gewend bent. Hoe dit komt? Verschillende seizoenen hebben invloed op de loopeigenschappen van uw melkpoeder. Bij koud weer bijvoorbeeld, kan het vet in melkpoeder harder worden, waardoor het minder kan plakken. Dit betekent dus ook dat de drinkautomaat in de winter minder moeite of tijd nodig heeft om de melkpoeder te doseren. Het is daarom verstandig om met de wisseling van de seizoenen uw drinkautomaat te controleren op haar werkzaamheid.

Dit geldt zowel voor melkpoeders voor kalveren als lammeren. In dit artikel nemen we u graag verder mee!

 

Lees meer

Bereid je voor op het najaar met deze tips! Fokkalveren hebben behoefte aan een comfortabel klimaat, maar wat houdt dat eigenlijk in? Als uitgangspunt voor de omgevingstemperatuur wordt de comfort zone genomen. Deze is voor kalveren in de eerste levensmaand minimaal 15 °C. Onder deze temperatuur gebruikt het kalf extra energie om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden. Lees hier aandachtspunten en tips om het zo comfortabel mogelijk te maken voor uw kalveren.

 

Lees meer

Wij delen met trots het volgende nieuws: EXAMO is nu toegevoegd aan drie van onze topproducten, namelijk Denkamilk  Royal 50, Royal 30+, Excellent en  Perfect.

Onze missie is duidelijk: streven naar het opfokken van gezonde en robuuste kalveren die uitgroeien tot melkkoeien met een lange levensduur. Maar hoe bereiken we dit doel? Het zit hem in de details, en in dit geval, in de toevoeging van EXAMO aan onze kalvermelken.

Maar wat is EXAMO eigenlijk?

EXAMO is veel meer dan zomaar een toevoeging aan onze producten; het is een krachtige formule die de ontwikkeling van een gebalanceerd, gezond, en functioneel darm- en immuunsysteem ondersteunt. De unieke natuurlijke formule van melkoligosachariden (melksuikers) in EXAMO zorgt voor extra groei en een veerkrachtig kalf, wat resulteert in een uitstekende start als toekomstige melkkoe!

Waarom is EXAMO zo bijzonder?

EXAMO is de sleutel tot het optimaliseren van de gezondheid en groei van onze kalveren. Het speelt een cruciale rol in het creëren van de ideale omstandigheden voor een gezonde ontwikkeling. Door het ondersteunen van een gebalanceerd darm- en immuunsysteem leggen we de basis voor melkkoeien met een lang en gezond leven.

Kleine details, grote impact

Bij Denkavit en BOONE begrijpen we dat het vaak de kleine details zijn die een enorme impact hebben. Daarom hebben we ervoor gekozen om EXAMO toe te voegen aan onze luxe kalvermelken. We geloven in het leveren van topkwaliteit producten die niet alleen voldoen aan, maar ook de verwachtingen van melkveehouders die streven naar het beste voor hun dieren overtreffen.

EXAMO in actie

De melkoligosachariden in EXAMO dragen bij aan extra groei en de veerkracht van het kalf.

Dit resulteert in kalveren die niet alleen gezond zijn, maar ook goed voorbereid zijn op een succesvolle toekomst als melkkoeien. Onze luxe producten Denkamilk  Royal 50, Royal 30+, Excellent en Perfect en zijn nu nog krachtiger dankzij de toevoeging van EXAMO.

Conclusie

Bij Denkavit en BOONE zijn we enthousiast over de voordelen van EXAMO en de positieve impact die het heeft in de kalveropfok. We blijven ons inzetten voor innovatie en kwaliteit, en EXAMO is een perfect voorbeeld van hoe kleine details een grote rol kunnen spelen in het bevorderen van de gezondheid en levensduur van kalveren.

Ontdek zelf de kracht van EXAMO door te kiezen voor Denkamilk  Royal 50, Royal 30+, Excellent, en Perfect of – waar elk detail telt voor de toekomstige generatie melkkoeien!

Denkavit verrijkt al haar kalver- en lammermelk producten met Progres®. Een nieuw gezondheid ondersteunend ingrediënt met een uniek effect op de darmwerking van dieren. Zo ondersteunt Progres® de weerstand van de dieren en draagt het bij aan betere dierprestaties.

 

Lees meer

Biggen toomgroottes blijven stijgen door de komst van hoog productieve zeugen en dit zorgt voor een uitdaging. Een uitdaging in het grootbrengen van biggen. De zeug heeft in veel gevallen niet genoeg spenen en hierdoor is het belangrijk op tijd te starten met het bijvoeren van biggen. Denkapig Baby Wean is een prestarter dat speciaal voor deze kleinste biggen is ontwikkeld, en nu vernieuwd! Het product is nu nog veiliger én nog meer gericht op betere prestaties, dankzij:

 

Lees meer

Voor een pasgeboren big is het drinken van biest van cruciaal belang voor een gezonde start in hun leven. Biggen worden namelijk geboren zonder antistoffen tegen ziektekiemen en ze krijgen deze antistoffen alleen binnen via de opname biest. Biest bevat waardevolle voedingsstoffen en antilichamen die de immuniteit en algehele groei van de biggen bevorderen. Lees onze tips en feiten zodat ook jouw biggen optimaal profiteren van deze bron van voeding.                

Lees meer

Nadat biggen in de kraamstal vast voer hebben leren eten, is het tijd voor de volgende stap: het speenmoment. Een kritisch moment in het leven van een big. De belangrijkste voedingsbron, zeugenmelk, valt namelijk weg en de big wordt volledig afhankelijk van droog voer. Daarom vertelt collega Gijs alles over biggen spenen met 7 speentips. Bekijk de video met 7 tips!                    

 

                          

 

 

De speenperiode is (nog steeds) een van de grootste uitdagingen op een varkensbedrijf. Een nieuwe omgeving en verandering van voer brengt veel stress met zich mee voor een big. Tegelijkertijd zijn de darmen van de jonge big nog volop in ontwikkeling. Hoe kun je de big ondersteunen en de dip goed overbruggen? Terragut is een nieuw, uniek additief met natuurlijke mineralen die een bewezen effect hebben op de darmmicrobiota en darmgezondheid van een big. Terragut ondersteunt de opname van voedingsstoffen en draagt bij aan een betere fecesconsistentie, voederconversie en groei.                                                         

Lees meer

Vanaf 1 oktober 2023 tot en met 31 maart 2024 krijgt u per 250 kg DENKAMILK kunstmelk voor de opfok van kalveren een GRATIS EMMER.

Voor meer info betreffende de DENKAMILK spaaractie: klik hier.

 

Denkamilk Royal onderscheidt zich dankzij de hoogwaardige samenstelling in het topsegment. Royal heeft als basis magere melkpoeder met toevoegingen van etherische oliën, omega 3 en 6 vetzuren, pre- en probiotica en Progres®. Dankzij het hoge energiegehalte van Royal, is dit product zeer geschikt om een hoge jeugdgroei te behalen. Denkamilk Royal is makkelijk oplosbaar, romig en door de zoetere smaak ook bijzonder smakelijk en daarmee ook geschikt voor de vleesveerassen. Denkamilk Royal is zeer geschikt voor veehouders die een snelle beginontwikkeling en goed bevleesde kalveren wensen.

 • Bevat 50% magere melkpoeder
 • Ultieme samenstelling, volledig zuiveleiwit
 • Luxe kalvermelk, uitstekende jeugdgroei
 • Zeer goed oplosbaar
 • Zoet, romig en een heerlijke geur (nu nóg lekkerder!)
 • Geschikt voor onbeperkte voedering
 • Nu met Progres® inside

Ruw eiwit: 23% Ruw vet: 17

Gebruikerservaring melkveehouder

Alphons de Roij uit het Brabantse Alphen heeft een melkveebedrijf met 130 melkkoeien en 65 stuks jongvee. Het kalveropfok doel is om maximale groei van de kalveren te behalen. Om de groei te kunnen monitoren, werden de kalveren om de twee weken gemeten. Het resultaat lag gemiddeld op 1.005 gram groei per dag!

“Het onbeperkt voeren van de Perfect werkt gewoon hartstikke goed. Het is koud aan te maken en de groei is veel beter dan met de volle melk wat ik voorheen gebruikte”, aldus een enthousiaste veehouder over de Denkamilk Perfect.

Denkamilk Perfect, unieke combinatie van groei en veiligheid

 • Uitgebreid veiligheidspakket met o.a. oregano, citroenzuur en kokosolie
 • Hoge jeugdgroei
 • Koud én warm oplosbaar
 • Super smakelijk
 • Goede krachtvoeropname
 • Hoog arbeidsgemak
 • Nu met Progres® inside

Deze luxe kalvermelk realiseert wel tot 1.095 gram groei per dag in de eerste 12 weken (resultaten op ons DenkaFarm Innovation Centre)!

Hoge prestaties

De Perfect bestaat uit volledig zuivel eiwit met uitzonderlijk hoge prestaties. Door een hoog eiwit- (23%) en vetgehalte (20%), kan een hoge jeugdgroei gerealiseerd worden. Uniek is dat deze hoogwaardige samenstelling de krachtvoeropname niet in de weg staat. Daarnaast is de Perfect super smakelijk, gemakkelijk in gebruik en lost het snel op, ook in kouder water.

Hoge veiligheid

Een uitgebreid veiligheidspakket, met natuurlijke oregano, citroenzuur en extra kokosolie, biedt extra ondersteuning aan de vertering en de gezondheid van het kalf. Daarnaast is de Perfect uitgerust met extra vitamines, mineralen en spoorelementen.

Intensief/onbeperkt voeren

Vanwege de uitstekende verteerbaarheid is de Perfect uitermate geschikt om te gebruiken bij intensieve beperkte voerschema’s en onbeperkt voeren. De Perfect is daarnaast geschikt voor alle voersystemen.

Koud én warm oplosbaar

De Denkamilk Perfect is zowel warm als koud oplosbaar. Hierdoor is het voor iedere veehouder een geschikt product om mee te werken.

 

Denkamilk Excellent bevat zeer hoge eiwit- en energieniveau’s aangevuld met een uitgebreid veiligheidspakket waaronder natuurlijke oregano, pre- en probiotica, etherische oliën en vetzuren, ter ondersteuning van de vertering. Denkamilk Excellent staat voor absolute topprestaties, ook bij kalveren in zware omstandigheden. Denkamilk Excellent is zeer geschikt voor veehouders die een hoge jeugdgroei en/of een laag melkpoederverbruik wensen.

 • Voor optimale jeugdgroei
 • Hoge eiwitverteerbaarheid
 • Hoog energie niveau
 • Bevat uitgebreid veiligheidspakket
 • Zeer goed oplosbaar
 • Geschikt voor onbeperkte voedering
 • Nu met Progres® inside

Ruw eiwit: 23% Ruw vet: 19%

 

DÉ NATUURLIJKE MELKSUIKER FORMULE IN DENKAMILK VOOR EEN VEERKRACHTIG KALF

EXAMO ondersteunt de ontwikkeling van een gebalanceerd, gezond en functioneel darm- en immuunsysteem. De natuurlijke unieke formule van melkoligosachariden (melksuikers) zijn nu ook beschikbaar in onze topsegment Denkamilk kalvermelken! Dit zorgt voor extra groei en een veerkrachtig kalf en daarmee een goede start als toekomstige melkkoe!

 Zwaardere en efficiëntere kalveren
 Een hogere luchtweggezondheid
 Zorgt voor veerkracht

Denkapig Baby Wean is een speciaal biggenvoer in meelvorm voor biggen van 3 tot 6,5 kg. Baby Wean is ontwikkeld vanwege de behoefte aan zeer smakelijk en goed verteerbaar voer voor biggen die onvoldoende zeugenmelk opnemen. Dit product bevat veel melkeiwit, lactose, plantaardige geraffineerde oliën en ontsloten zetmeel.

• De prestarter voor vroeggespeende biggen (3 – 6,5 kg speengewicht)
• Zeer hoge verteerbaarheid door hoog aandeel zuivel en ontsloten granen
• Uitermate geschikt voor gebruik in brijvoermachines voor biggen

 

In deze tijd van het jaar, wanneer de dagen warm en broeieriger zijn, kan het vers houden van koemelk een uitdaging zijn. Koemelk varieert in samenstelling van dag tot dag en heeft een hogere pH dan onze Denkamilk kalvermelken. In koemelk kunnen bacteriën zich snel ontwikkelen, waardoor er snel een hogere bacteriedruk ontstaat die de vertering van de melk in het kalf negatief beïnvloed. Daarom is het extra aanzuren van koemelk deze dagen sterk aan te bevelen. 

Lees meer

Dierenarts Ruben Tolboom van MSD vertelt dat wanneer biest lang genoeg wordt doorgevoerd (tot en met de zesde melkvoeding), dat het aandeel antistoffen in het bloed van het kalf en de darmen veel hoger is. Bovendien ontwikkelen de darmvlokken zich qua grootte en kwaliteit veel beter dan wanneer er wordt overgeschakeld op 100 procent (melkpoeder) melk. Deze (melkpoeder) melk zou daarom moeten worden aangevuld met biest. Het gevolg van een goede kwaliteit darmvlokken is dat de opname van voedingsstoffen veel beter is en ziekteverwekkers minder kans krijgen. Langer biest voeren, betekent dus een hogere weerstand tegen ziekten!

Het voorjaar kenmerkt zich door grote verschillen in het weer. Guur en koud winterweer kan afgewisseld worden met prachtig voorjaarsweer. Ook de verschillen tussen dag en nachttemperaturen zijn soms heel groot. Dit vraagt om veel scherpte als het gaat om de klimaatinstellingen van uw stal, alsook voorzichtigheid met allerlei kleppen, deuren, enzovoort. Normaliter brengt het voorjaar meer gezondheid voor de kalveren, maar om hiervan profijt te hebben blijven de standaard zaken belangrijk! Een paar mooie dagen geven extra mogelijkheden om iets extra’s te doen aan de hygiënisch omstandigheden voor de kalveren. Ook bij mooi weer en hogere temperaturen is het goed om wat extra te kunnen ventileren. We delen hieronder graag enkele tips omtrent kalveropfok in het voorjaar!

Lees meer

 • Voorziet in de vitaminen-, spoorelementen- en mineralenbehoefte van het kalf
 • Bevat citroenzuur
 • Verbetert stremming in kalvermelk en (koude) koemelk
 • Ondersteunt de vertering
 • Zeer goed oplosbaar
 • Beperkt bacteriegroei in de (koe)melk


Lees meer