STREEF JE NAAR SNELLE VOER-EN WATEROPNAME EN EEN PRODUCT DAT DE DARMONTWIKKELING STIMULEERT?

, ,

Biggen opstarten met Vitalsafe 

 

Start uw biggen op met Denkacare Vitalsafe. Het bevordert de voer- en wateropname en stimuleert de darmontwikkeling. Biggen vinden Vitalsafe lekker! De geur en smaak van de kleimineralen en algen in het product bevorderen het natuurlijke wroetgedrag, waardoor biggen al snel na de geboorte water en voer opnemen. Daarnaast beschermt het de darmwand van jonge biggen en geeft het ze een extra energy-boost. Het resultaat: vitale biggen die top presteren.                                                                  

GEBRUIKSGEMAK

Denkacare Vitalsafe is eenvoudig in gebruik. Meng 100 gram Vitalsafe met 1 liter water (35 ºC)  en gebruik bijvoorbeeld een gieter of maatbeker om het eenvoudig in de biggenkommen te gieten. Belangrijk voordeel; het product blijft lang goed en stabiel, hierdoor hoeven voerbakken minder vaak gereinigd te worden dan bij biggenmelk. Vaker kleine porties verstrekken houdt de biggen gretig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DARMGEZONDHEID BIGGEN

Een belangrijke eigenschap van Denkacare Vitalsafe is dat het bijdraagt aan een goede darmwerking van biggen. Maar wat is dat nu eigenlijk darmgezondheid en hoe kan je hier als varkenshouder op inspelen? Lees onze whitepaper over darmgezondheid van biggen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom zet ik Denkacare Vitalsafe in?
Voor een snelle voer- en wateropname en een vroege kennismaking met de voerbak. Daarnaast kan Vitalsafe ingezet worden ter ondersteuning van de darmwand bij jonge biggen.

Wat kan ik verwachten als ik Denkacare Vitalsafe gebruik?
Biggen die minder gevoelig omdat de darm op verschillende vlakken wordt ondersteund.

Hoe kan Denkacare Vitalsafe toxines binden?
Vitalsafe bevat kleimineralen, uit onderzoek blijkt dat die in staat zijn pathogenen en endo- en mycotoxines te binden en hierdoor onschadelijk maken voor het dier. Een jonge big kan via de omgeving in aanraking komen met pathogenen als E. coli, of indirect via de zeug in contact komen met mycotoxines.

Kan verstrekken van Denkacare Vitalsafe de ijzerinjectie vervangen?
Nee, maar doordat Vitalsafe ook ijzer bevat, kan het kan de ijzerstatus van de biggen wel extra ondersteunen.

Vanaf welke dag kan ik Vitalsafe verstrekken?
We adviseren om Vitalsafe van dag 2 tot 8 te verstrekken. De eerste 24 uur ligt de focus op de biestopname, alles wat dan extra wordt verstrekt, vermindert de biestopname van de big.

Hoe maak ik Denkacare Vitalsafe aan?
Los 100 gram Vitalsafe op in 1 liter water (van 35 graden).

Hoe kan ik Denkacare Vitalsafe verstrekken?
Vitalsafe kan het beste via voerbakken/kommen verstrekt worden, door deze met een gieter of maatbeker te vullen. Bij voorkeur pas weer vullen als de bakjes weer helemaal leeg zijn.

Kan Denkacare Vitalsafe verstrekt worden via een automatisch voersysteem?
Het is niet aan te raden Vitalsafe via een automatisch voersysteem te verstrekken aan de biggen. Het product is namelijk niet geschikt voor dergelijke systemen.

Is Denkacare Vitalsafe te mengen met biggenmelk of elektrolytenmix?
Nee, de combinatie van Vitalsafe met biggenmelk of elektrolyten beïnvloedt de smaak en textuur van beide producten dusdanig dat het gewenste effect niet bereikt wordt.

Kan ik de Denkacare Vitalsafe ook droog verstrekken?
Uniek aan Denkacare Vitalsafe is dat het een vroege vocht- en voeropname bevordert. Het is daarom van belang om het product altijd aan te maken met water. Bovendien is de kracht van Vitalsafe dat het erg smakelijk is voor de biggen, deze smakelijkheid ontstaat pas in combinatie met water.

Is het erg dat Denkacare Vitalsafe uitzakt?
Nee, het product is zeer smakelijk, en het product wordt tot de laatste druppel opgenomen.

GEBRUIKERSERVARING

“Om de darmen van jonge biggen te ondersteunen” 

Varkenshouders Wim en Stevinia van den Broek

600 zeugen

Lees hier hun verhaal